Берлін дав нову обіцянку: що отримає Україна на фоні чуток про скорочення допомоги

До кінця цього року Україна може отримати ще 4 IRIS-T від Німеччини і не лише

До кінця поточного року Німеччина передасть Україні ще чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T різної дальності дії. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив заступник офіційного представника німецького уряду Вольфганг Бюхнер, якого цитує DW.

Чиновник зазначив, що окрім зенітно-ракетних комплексів Україна також отримає 10 зенітних самохідних установок Gepard, 16 самохідних гаубиць, 10 основних бойових танків Leopard, бойові безпілотники та кілька тисяч боєприпасів для артилерії та танків.

Вже наступного року, як очікується, Німеччина передасть Україні понад 20 самохідних гаубиць, 20 бойових машин піхоти Marder, 37 основних бойових танків Leopard, 5 зенітних самохідних установок Gepard, 6 зенітно-ракетних систем IRIS-T та кілька тисяч артилерійських та танкових боєприпасів.

"І саме тому немає жодного повідомлення від уряду про те, що підтримка буде скорочена або якимось іншим чином обмежена", - наголосив Бюхнер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – міністерство фінансів Німеччини звинуватили у "замаскованому відступі" від підтримки України. Причиною стало призупинення фінансування майбутніх постачань озброєнь Києву. Про це пише The Times.

Зазначається, що Берлін пишається тим, що є другим за величиною джерелом військової допомоги Україні після США, і закликає інші європейські країни наслідувати його приклад. Проте постачання зброї стало розмінною монетою в іграх за владу всередині правлячої коаліції Німеччини, яка намагається закрити дефіцит бюджету в 12 мільярдів євро за допомогою, що один із високопоставлених опозиційних депутатів назвав "харакірі" – скорочення видатків.