Головна Новини Світ Німеччина Чи підтримують німці збільшення постачання озброєнь Україні: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують німці збільшення постачання озброєнь Україні: опитування

62% респондентів виступають за те, щоб європейські держави надавали Україні більше зброї та боєприпасів

24 лютого 2024, 07:50 comments8733
Поділіться публікацією:

Переважна більшість німців підтримує збільшення військової підтримки України. Число прихильників такої політики постійно зростає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Німецька хвиля.

Чи підтримують німці збільшення постачання озброєнь Україні: опитування

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування Politbarometer, 62% респондентів виступають за те, щоб європейські держави надавали Україні більше зброї та боєприпасів. Порівняно з попереднім місяцем, підтримка такої позиції зросла на 11 процентних пунктів.

Водночас кількість людей, які виступають проти збільшення військової підтримки, впала на десять процентних пунктів – до 32%.

Зазначається, що опитування продемонструвало, що у перерізі політичних уподобань лише більшість прихильників правих популістів "Альтернатива для Німеччини" та політсили лівого напряму "Союз Сари Вагенкнехт" виступають проти збільшення військової допомоги Україні — 81% і 57% відповідно.

Більшість респондентів також позитивно ставляться до збільшення видатків на Бундесвер та оборону – таких 72%. У квітні минулого року цей показник становив 59%. У той же час частка тих, хто не згоден з цим, знизилася на 11 пунктів — до 23%.

Опитування проводилося серед майже 1300 респондентів телефоном або онлайн з 20 по 22 лютого 2024 року. Він вважається репрезентативним для німців, які мають право голосу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — сьогодні 24 лютого вже два роки з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Так звана "спеціальна військова операція" явно затягнулася, але путінський режим, розпочавши агресію, вже не може зупинитися, тому що це загрожує його падінням. Тому вустами того ж таки екс-президента РФ Дмитра Медведєва (наразі – заступника голови Ради безпеки) анонсує плани щодо захоплення Києва, Одеси і так далі. Незважаючи на величезні втрати заради захоплення Авдіївки, окупаційна армія готова до нового наступу, бо має великі резерви. Україна таких, на жаль, не має. А падіння допомоги з боку союзників не дає нам можливості компенсувати це хоча б військово-технічною перевагою. ЗСУ гостро відчувають "снарядний голод", але продовжують демонструвати чудеса мужності. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" продовжують аналізувати перебіг російсько-української війни (що йде вже десять років) у другу річницю її повномасштабної фази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини