Головна Новини Світ Німеччина Із судом і скандалами: у Німеччині з'явився пам'ятник Леніну
commentss НОВИНИ Всі новини

Із судом і скандалами: у Німеччині з'явився пам'ятник Леніну

У Німеччині все ж встановили пам'ятник комуністичному лідерові Володимиру Леніну, хоча велися довгі суперечки між міською владою та ініціаторами

20 червня 2020, 23:01 comments1873
Поділіться публікацією:

У Німеччині в Гельзенкірхені сьогодні встановили пам'ятник комуністичному лідерові Володимиру Леніну, це перша подібна статуя в західній частині країни. Про це повідомляє Deutschlandfunk Kultur.

Із судом і скандалами: у Німеччині з'явився пам'ятник Леніну

Фото: twitter.com/RFERL

Так, "Ленін" з'явився перед федеральною штаб-квартирою марксистсько-ленінської партії Німеччини (МЛПН). Відзначається, що місто безуспішно намагалося перешкодити встановленню пам'ятника у дворі будівлі, зведення більше двометрової статуї російського комуніста і революціонера кілька разів відкладалося. Міська рада Гельзенкірхена навіть подала на марксистів до суду, намагаючись зупинити акцію, назвавши Леніна "представником насильства, придушення, терору і величезних людських страждань". Крім того, в місті впевнені, що статуя не впишеться в архітектурний код. Але МЛПН все ж таки відстояли своє рішення. Додамо, що статуя була виготовлена в СРСР, а німецька партія купила її в Чехії за 18 тисяч доларів.

Глава партії Габі Фехтнер назвав Леніна "провідним світовим мислителем і піонером свободи і демократії для мас". Більш того, хочуть привезти ще одну статую Маркса в Гельзенкірхен. Але місто попросило обговорити важливість цих пам'яток у контексті місцевої історії.

Раніше повідомлялося, що прем'єр Великобританії відмовився зносити пам'ятник Черчиллю через расизм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини