Меркель вимагає у Путіна пояснити ситуацію по Навальному

Ангела Меркель вважає, що Росія зобов'язана пролити світло на резонансний інцидент

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила радикальну позицію щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального військовим отрутою "Новачок" і зажадала у Володимира Путіна провести об'єктивне розслідування на федеральному рівні. Про це повідомляє видання Deutche Welle , посилаючись на офіційного представника німецького уряду Ульріке Діммер.

Згідно з повідомленням, канцлер Німеччини поки що не обговорювала з президентом Росії обставини по Навальному, хоча вважає це вкрай важливим питанням, від якого залежать подальші міжнародні відносини Москви із Заходом.

"Володимир Путін повинен зробити офіційну заяву з цього жахливого інциденту, адже лікарі клініки "Шаріте" стверджують, що російський політик Олексій Навальний перебував під реальною загрозою, а отримані результати аналізів показали надзвичайно небезпечна речовина ", - зазначила Меркель.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український президент Володимир Зеленський вперше зробив заяву щодо ситуації з Олексієм Навальним , зазначивши, що це було класичне замах на самого яскравого опозиціонера Росії.