Міністра оборони Німеччини просять надати Україні танки та інше озброєння

До міністра оборони Німеччини надійшло прохання надати Україні озброєння

Депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер звернувся з листом до міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, у якому висловив прохання надати Україні танки "Магда", попередньо замінивши їх на нові. Окрім цього, європарламентар запропонував розглянути можливість постачання Україні систем ППО "С-400" та систем протиракетної оборони. Як повідомляють "Коментарі" таку заяву євродепутат зробив в інтерв'ю Guildhall.

"Я надіслав листа міністру оборони Німеччини, запропонувавши передати німецькі танки "Магда" в тій кількості, в якій наш оборонний потенціал і промисловість дозволяють, можливо, 50, ми побачимо. Важливий аспект, щоб ми могли отримати заміну від нашого ВПК, після передачі Україні зараз це питання вирішується, віддати "Магди" і отримати нові від виробництв", - повідомив депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер.

Міхаель Галер наголосив, що Україні сьогодні необхідно постачати все, про що вона попросить.

"Я хотів би, щоб ми розглянули питання постачання С-400, ППО, ПРО та інших типів озброєнь, які потрібні Україні. Я сподіваюся, що триста мільйонів військової допомоги від США невдовзі надійдуть Україні. Потрібно діяти, адже ми бачимо, що росіяни ні перед чим не зупиняються", - додав депутат.

Як повідомляли раніше "Коментарі", українці вже не так сильно хочуть у НАТО: показник упав до довоєнного рівня. Українці розчаровані пасивністю НАТО та неготовністю допомогти з обороною країни у війні проти Росії.

Читайте на порталі "Коментарі": ЄС запроваджує п'ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства у Бучі: що тепер під забороною.