Головна Новини Світ ЄС ЄС запроваджує п'ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства у Бучі: що тепер під забороною
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС запроваджує п'ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства у Бучі: що тепер під забороною

Найближчими днями санкції мають бути проголосовані парламентами країн блоку

5 квітня 2022, 17:50
Поділіться публікацією:

Європейський Союз вирішив відреагувати на звірства російських окупантів у Бучі неподалік Києва, ухваливши рішення запровадити п'ятий пакет санкцій проти країни-агресора. Головним у цьому пакеті є те, що вводиться тотальне вугільне ембарго проти Росії та заборона транзакцій із чотирма провідними російськими банками. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

ЄС запроваджує п'ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства у Бучі: що тепер під забороною

Урсула фон дер Ляйєн. Фото: з відкритих джерел

Для того, щоб нові санкції почали діяти проти Росії, їх мають схвалити парламенти всіх країн ЄС. Урсула фон дер Ляйєн висловила упевненість у тому, що парламенти всіх країн блоку одноголосно підтримають нові санкції. Тож довгих обговорень не буде.

Урсула фон дер Ляйєн додала, що оприлюднення злочинів російських солдатів у Бучі має отримати належну реакцію світової громадськості та дати імпульс для посилення санкцій.

При цьому варто зазначити, що незважаючи на всі заклики Євросоюз так і не зумів ні відключити більшу частину російських банків від SWIFT, ні відмовитися від російської нафти.

Якщо ж говорити про ключові моменти п'ятого пакету санкцій, Брюссель забороняє імпорт російського вугілля, а це -4 млрд євро на рік для російського бюджету. Також, як уже було сказано вище, забороняються транзакції з чотирма найбільшими російськими банками, серед яких і ВТБ. Ще ключовим моментом є те, що забороняється російським суднам заходити до портів Євросоюзу. Також країни ЄС заборонять роботу російських та білоруських дорожніх операторів. Таким чином російська промисловість втратить ключові товари.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Європа нарешті почала прозрівати та переконуватися у злочинності режиму Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини