На фоні бюджетних дискусій у Німеччині просувають небезпечну для України ідею

Німецький уряд може заощадити кошти шляхом урізання кількох статей бюджету, серед них допомога Україні

Співзасновник ультралівої партії "Альянс Сари Вагенкнехт" (BSW) Сара Вагенкнехт вважає, що німецький уряд міг би заощадити кошти шляхом урізання кількох статей бюджету, у тому числі за допомогою України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує ntv.

Зважаючи на сумніви щодо реалістичності поточного проекту бюджету від урядової коаліції, Сара Вагенкнехт побічно пропонує заощадити на допомозі Україні.

"Ми могли б заощадити від 30 до 50 мільярдів євро наступного року, змінивши курс щодо України, імміграційну та енергетичну політику – шляхом мирних переговорів в Україні, значного скорочення кількості шукачів притулку та скасування закону про опалення", – заявила вона.

Варто зазначити, що у Німеччині нещодавно відновилися дискусії щодо проекту бюджету на наступний рік. 17 липня уряд Німеччини після тривалих суперечок затвердив бюджет на 2025 рік із меншою допомогою Україні, ніж закладали на 2024 рік.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині пропонують позбавити грошової допомоги близько 100 тисяч непрацевлаштованих осіб, серед яких є біженці з України. Генеральний секретар найбільшої опозиційної партії у Німеччині, Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Карстен Ліннеманн заявив, що значна кількість людей принципово не бажає працювати.

На його думку, держава має виходити з того, що такі люди не потребують виплат. Він пропонує повністю скасувати базовий дохід для тих, хто відмовляється працювати замість скорочення допомоги на 10, 20 чи 30%.

Ліннеманн зазначив, що лише 25% українських біженців у Німеччині знайшли роботу, тоді як у багатьох інших європейських країнах цей показник перевищує 50%. Він наголосив на необхідності обговорення причин такої ситуації та наголосив, що допомога має приносити користь і в плані працевлаштування.