Головна Новини Світ Німеччина Наслідки підтримки РФ коштуватимуть дуже дорого: у Німеччині зробили попередження Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки підтримки РФ коштуватимуть дуже дорого: у Німеччині зробили попередження Китаю

Західні країни вводять санкції проти більшої кількості китайських фірм, які співпрацюють із РФ

22 червня 2024, 14:25
Поділіться публікацією:

Повномасштабне російське вторгнення в Україну безпосередньо порушує питання безпеки Німеччини та Європи в цілому. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр економіки та захисту клімату ФРН Роберт Хабек під час зустрічі з представниками китайського уряду, присвяченої питанням клімату, та застеріг владу Китаю від співпраці з Росією, пише "Bild".

Наслідки підтримки РФ коштуватимуть дуже дорого: у Німеччині зробили попередження Китаю

Німеччина та Китай. Фото: з відкритих джерел

"Ми б діяли по-іншому і, звичайно, не так жорстко при аналізі залежності від сировини та технічних товарів, якби не існувало цієї війни або підтримки в цій війні з боку Китаю щодо Росії. І наші відносини безпосередньо вже зараз відчувають негативний вплив", — заявив Хабек.

Як відомо, з такими словами він звернувся до голови Держкомітету у справах розвитку та реформ Китаю Чжена Шаньцзе, адже саме цей орган відповідає за розвиток китайської економіки.

Також відомо, що Хабек у рамках свого візиту до Пекіна мав зустрітися прем'єром Держради Китаю Лі Цянем. Проте з невідомих причин зустріч не відбудеться.

"Зустріч не вдалося призначити 22 червня перед від'їздом до Шанхаю. Сам Хабек заявив, що не знає, чому вона не відбудеться", — заявило анонімне джерело.

Відомо, що візит Хабека до Китаю триватиме до неділі, 23 червня. Він планує зустрітися з китайськими колегами у Пекіні, Шанхаї та Ханчжоу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – візит російського диктатора Володимира Путіна до Китаю минулого місяця допоміг забезпечити обидві країни платіжними альтернативами для обходу санкцій. Про це повідомляє Reuters.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить заочна суперечка НАТО та Китаю: чому гра в нейтральність більше не пройде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини