Німеччина повідомила про різке збільшення кількості мігрантів з території Білорусі

Більшість мігрантів прибули з Іраку, Сирії, Ємену та Ірану

Німецька влада заявила, що за останні кілька місяців кількість мігрантів, що їдуть до країни через Польщу та Білорусь різко зросла. Про це пише Euronews.

Федеральна поліція Німеччини заявила, що у 2021 році понад 4300 осіб незаконно перетнули кордон з Польщі. Більшість мігрантів прибули з Іраку, Сирії, Ємену та Ірану. Поліція додала, що з січня по липень цього року 26 осіб, які подорожували "білоруським маршрутом", прибули до Німеччини без дозволу. У серпні їх кількість зросла до 474, у вересні - 1914, за перші 11 днів жовтня - 1934. Більшість прибулих перебували у центрах прийому в притулку, що в східному штаті Бранденбург. Центри можуть вмістити 3500 людей, а влада розширила намети, щоб звільнити місце до 5000 осіб.

Уряд Німеччини оголосив, що працює над різними заходами щодо стримування міграції на східному кордоні країни.

"Зараз проводяться консультації з нашими партнерами, як у Німеччині, так і за кордоном, щодо заходів, які стосуються запобігання нелегальній міграції до Німеччини", - заявив речник Міністерства внутрішніх справ Німеччини Стів Альтер.

У Польщі уряд у вівторок схвалив законопроект, який регулюватиме будівництво високого бар’єру з датчиками руху на кордоні з Білоруссю, щоб утримати людей від перетину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мігранти у Литві планують добровільно повертатися додому. З початку поточного року до Литви прибуло понад 4000 нелегальних мігрантів. Хто добровільно вирішив повернутися додому, Литва пропонує допомогу в розмірі трьохсот євро і квиток на літак у свою країну. Директор міграційного відділу Евеліна Гудзінскайте вважає, що кількість людей, які захочуть таким чином повернутися додому зросте.