Головна Новини Світ Решта світу Мігранти у Литві планують добровільно повертатися додому: чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Мігранти у Литві планують добровільно повертатися додому: чому

З початку поточного року до Литви прибуло понад 4000 нелегальних мігрантів

30 серпня 2021, 15:33
Поділіться публікацією:

Мігранти, які потрапили у Литву через територію Білорусі, добровільно повертаються додому. Про це пише "Європейська правда", посилаючись на директора міграційного відділу Литви Евеліни Гудзінскайте.

Мігранти у Литві планують добровільно повертатися додому: чому

Уряд Литви, фото з відкритих джерел

"У нас діє програма добровільного повернення мігрантів додому. Зараз вже тридцять осіб скористалися цією можливістю. А вісім людей вже повернулися додому саме за цією програмою", — розповідає Гудзінскайте.

Хто добровільно вирішив повернутися додому, Литва пропонує допомогу в розмірі трьохсот євро і квиток на літак у свою країну.

Директор міграційного відділу Евеліна Гудзінскайте вважає, що кількість людей, які захочуть таким чином повернутися додому зросте.

До слова, 2000 людей подали заяви на отримання притулку у Литві.

"На жаль, більшість з цих заяв не будуть розглянуті в позитивному ключі, тому ми вирішили внести відповідну альтернативу" — пояснює Гудзінскайте.

Нагадаємо, що ще на початку поточного року в Литву прибуло понад 4000 мігрантів. Також, велика кількість людей потрапили у Литву через територію Білорусі.

Підкреслимо, що нелегальні мігранти прибувають не тільки до Литви, але і в Латвію, і в Польщу. Влада країн переконані, що це помста чинного режиму Лукашенка в Білорусі.

Також, відзначимо, що раніше, в Києві на саміті "Кримської платформи" президент Польщі і глави держав Балтії обговорили даний "шантаж мігрантами". Нібито, це політична операція, а не криза. На думку лідерів країн, такий метод Лукашенко використовує, щоб відвернути увагу від правопорушень у Білорусі.

Читайте матеріал на порталі "Коментарі" про те, що нелегальні мігранти , що прямують в Америку, повинні чекати дозвіл в Мексиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

30 серпня 2021, 15:34

Размер имеет значение. Увеличить член теперь можно и без операции, я сам в этом убедился. как это сделать смотри здесь ----- http://bit.do/extazex


Новини