Німеччина склала сценарій війни Росії з НАТО: Bild розкрив деталі

Німецькі аналатики вважають за можливе, що російські війська прорвуться до Німеччини

Урядові аналітики ФРН дійшли висновку, що у разі нападу Росії на територію НАТО "імовірним сценарієм" стає участь у ній безпосередньо Німеччини. При цьому базовий сценарій нападу РФ на Альянс передбачає чотири основні фази. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild".

Зазначається, що перша фаза має складатися з кампанії з дезінформації у ЗМІ та соцмережах, яка буде спрямована на розкол суспільства та підрив довіри до демократичних інституцій. Кібератаки, акти саботажу та диверсії на найважливіших об'єктах інфраструктури – електростанціях, електромережах, дамбах.

Друга фаза – стягування російських військ до східних кордонів НАТО, стягування військ альянсу у відповідь туди ж. Поява перших біженців, посилення кібератак, актів саботажу та диверсій, у тому числі на потенційно небезпечних об'єктах – хімзаводах, АЕС, дамбах. Можливе розпорошення бойових отруйних речовин.

Третя фаза – дистанційні військові удари по об'єктах на території НАТО, зокрема в Німеччині. Початок класичної війни. Знищення чи глушіння космічних супутників. Жорсткіші загрози застосування ядерної зброї з боку РФ.

Четверта фаза – сухопутне вторгнення російських військ із можливим проривом територію Німеччини. Поширення активних бойових дій у навколоземний космічний простір.

Читайте також на порталі "Коментарі" - американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) впевнені, що російський диктатор Путін продовжує переслідувати максималістські цілі в Україні, він хоче повну капітуляцію України, а також має на меті послабити та роззброїти НАТО – це він розглядає як невід'ємну частину російських національних інтересів. Це відчувалося під час виступу президента РФ на Федеральних зборах.