Німеччина відреагувала на бої у Курській області: чи має на це право Україна

МЗС Німеччини прокоментувало події у Курській області

Україна в рамках війни із Росією може оборонятися не лише на своїй території. Це передбачено міжнародним правом. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ Німеччини для видання "Politico".

"Україна має право на самооборону, закріплене в міжнародному праві. Це право не обмежується її власною територією", - наголосили у МЗС у відповідь на прохання Politico відреагувати на ситуацію в Курській області.

При цьому, як уточнює видання, велика кількість опозиційних німецьких політиків також підтримала "прорив" кордону в Курській області, а також використання зброї Німеччини на території РФ.

Зокрема, депутат Бундестагу від ХДС Родеріх Кізеветтер заявив у коментарі виданню, що завдання ударів по "перевалочним пунктам" на території Росії за допомогою зброї, наданої Німеччиною, абсолютно законне.

"Питання про те, чи бере участь у цьому західна зброя, не виникає, тому що після її доставки це вже українська зброя", - додав політик.

Читайте також на порталі "Коментарі" - заклик представника опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) прем'єр-міністра німецької землі Саксонія Міхаеля Кречмера до зменшення військової допомоги Україні викликав жорстку критику, зокрема з боку його власної партії. Про це повідомляє "Spiegel".

Заступник лідера парламентської фракції ХДС у Бундестазі Йоган Вадефул у відповідь на коментарі Кречмера заявив, що Німеччина зобов'язана підтримувати "країну, в яку вона сама вторглася під час Другої світової війни".

"Ми стоїмо на боці свободи, і ми виконаємо свій обов'язок. Це чітка та незмінна позиція ХДС", – наголосив політик.