Понад 70% німців проти збільшення військової допомоги Україні

Меншість громадян Німеччини виступає за збільшення військової допомоги для України.

Видання DeutschlandTrend провело опитування серед громадян Німеччини та з’ясувало, що основна частина німців не підтримує збільшення військової допомоги для України. Таких у Німеччині 71%

На початку листопада Україна попросила Німеччину збільшити військову допомогу у війні проти Російської Федерації. Уряд Німеччини пообіцяв, що й надалі підтримуватиме Україну. А ось більшість громадян вважає, що підтримка німців вже є достатньою, або навіть надмірною.

За результатами DeutschlandTrend 41% німців вважає підтримку України на достатньому рівні, тоді як 30% висловилось, що вона є надмірною. Тільки кожен п’ятий житель Німеччини, тобто 21% схильний думати, що підтримка їх держави є недостатньою.

Німці також мають різні погляди стосовно санкцій для Росії. 37% підтримують збільшення санкцій, тоді як 23% вважають, що санкції пішли вже занадто далеко. 31% згоден з думкою, що санкції наразі на належному рівні.

Голосування жителів Німеччини про військову підтримку України:


Окрім того видання запитало у німців, чи Росія може напасти на інші країни. 61% жителів Німеччини схильні до такого варіанту. У березні цей показник становив 69%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перша леді України Олена Зеленська розповіла про солідарність до України. Окрім того, дружина Зеленського зазначила, що "ми в біді".

Також "Коментарі" писали, що Німеччина погрожує Швейцарії, адже та постійно блокує постачання зброї для України. Це пов'язано з її нейтральним статусом. Саме тому військова техніка з Данії та Німеччини не може потрапити на території України.