Головна Новини Світ ЄС Німеччина погрожує Швейцарії через блокування зброї для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина погрожує Швейцарії через блокування зброї для України

Між Берліном і Берном висока напруга у відносинах.

2 листопада 2022, 17:57 comments1680
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Швейцарія підтримує санкції проти Росії, але послідовно блокує експорт зброї до України. Нещодавно Берн заблокував постачання боєприпасів до німецьких танків "Гепард". Такі дії дратують німецьких політиків, які погрожують розірвати контракти з швейцарською промисловістю.

Німеччина погрожує Швейцарії через блокування зброї для України

Німецький танк "Гепард". Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Німеччини тисне на Швейцарію. Німецький міністр Крістіне Ламбрехт у листі до Берна минулого тижня стверджувала, що боєприпаси слід негайно експортувати через важливу оборонну роль, наприклад, для захисту експорту зерна з українських портів.

"Той, хто не постачає атакованій країні боєприпаси для національної оборони, більше не може бути надійним постачальником боєприпасів і для нас", — сказав Politico експерт з оборонної політики Маркус Фабер.

Таким чином Берлін погрожує відмовитись від контрактів, які укладені між Німеччиною та Швейцарією. За підрахунками Німеччина закуповує 23% від усієї військової техніки, яку виробляє Швейцарія на продаж.

Це вже не вперше, коли нейтральний статус Швейцарії заважає у підтримці України. У квітні країна наклала вето на реекспорт понад 12 тис. боєприпасів для "Гепард". Влітку Швейцарія заборонила відправку з Данії до України 22 бойових машин свого виробництва. Через нейтралітет Швейцарія згідна на санкції, але проти того аби її зброю використовували у військових цілях в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські хакери зламали телефон колишньої прем'єр-міністерки Ліз Трасс. Таким чином влада Росії отримала доступ до інформації про можливі поставки зброї в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що США пришвидшила процес поставки ядерної тактичної зброї в Європу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини