Провідна країна ЄС готується до війни з РФ: потрібні сміливі молоді жінки і чоловіки

Німеччина готується до війни з Росією, заявив міністр оборони Борис Пусторіус під час слухань в Бундестазі. За його словами, планується, що вдасться підготувати країну до війни протягом 5 років

Як повідомив міністр оборони Борис Пісторіус, Німеччина повинна бути цілковито готова до війни з Росією до 2029 року, про це він сказав під час урядових слухань у Бундестазі.

"Ми повинні забезпечити стримування, щоб запобігти гіршому",
- сказав Пісторіус.

При цьому він підкреслив, що для кращого стану Бундесверу потрібні фінанси, матеріали та персонал. За словами міністра, саме ці чинники є ключовими.

"У надзвичайних ситуаціях нам потрібні сміливі молоді жінки та чоловіки, які зможуть захистити цю країну",
- заявив Борис Пісторіус.

Саме тому він вважає, що необхідно ввести нову форму військової служби, яка не може бути "повністю вільна від зобов'язань".

При цьому відомо, що Федеральний уряд призупинив обов'язкову військову службу в 2011 році. Очікується, що незабаром Пісторіус представить пропозиції щодо можливого повторного введення.

До речі, під час слухань у Бундестазі Пісторіус виключив відправлення німецьких військових в Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що що за інформацією Головнокомандувача Збройних сил Норвегії генерала Ейріка Крістофферсена, "вікно можливостей" Альянсу для підготовки до можливого протистояння з Росією зменшилося до двох-трьох років. Генерал зазначив, що це менший часовий проміжок, ніж оцінювали деякі західні офіційні особи під час обговорення в НАТО питання нарощування Росією військового потенціалу та її здатності відновлювати сили.

Втім, колишній посол України в США Валерій Чалий вважає, що у країн НАТО немає навіть двох років. За його словами, Росія може напасти на Альянс наприкінці цього року абр на початку наступного.