Головна Новини Світ НАТО НАТО не має двох років. Невтішний прогноз щодо нападу РФ на Альянс
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО не має двох років. Невтішний прогноз щодо нападу РФ на Альянс

Насправді НАТО не мають двох чи трьох років до нападу Росії, вважає колишній посол України в США Валерій Чалий. РФ може напасти на Альянс уже наприкінці поточного року

4 червня 2024, 12:12
Поділіться публікацією:

В країнах НАТО вважають, що Росія може напасти на Альянс не через десять років, як вважалося раніше, а через два-три роки.

НАТО не має двох років. Невтішний прогноз щодо нападу РФ на Альянс

НАТО

З таким прогнозом категорично не погоджується колишній посол України в США Валерій Чалий.

"Немає їх у вас. Кінець цього — початок наступного року — загрозливий період. Цей рашистський режим дає команду наступати не тоді, коли вони максимально сильні, а коли жертва максимально слабка",
— відзначив Чалий.

За його словами, щоб уникнути ескалації, треба перемагати разом з Україною якомога швидше.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією Головнокомандувача Збройних сил Норвегії генерала Ейріка Крістофферсена, "вікно можливостей" Альянсу для підготовки до можливого протистояння з Росією зменшилося до двох-трьох років. Генерал зазначив, що це менший часовий проміжок, ніж оцінювали деякі західні офіційні особи під час обговорення в НАТО питання нарощування Росією військового потенціалу та її здатності відновлювати сили.

При цьому відомо, що країни НАТО будь-якими способами намагаються уникнути протистояння з Росією. Зокрема, про це вони неодноразово заявляли, коли, наприклад, відмовлялися збивати російські ракети у повітряному просторі країн Альянсу. Тоді вони говорили, що нічого не роблять щодо російських ракет, щоб не стати стороною у війні України та Росії.

Окрім того, ключові країни НАТО відмовляються закривати небо над Україною, навіть прикривати частину України. За словами лідерів країн НАТО такі дії знову ж таки можуть втягнути Альянс у війну з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини