Путін визнав, що найманці "Вагнера" фінансувалися з державного бюджету Росії: скільки їм платив Кремль

З травня 2022 по травень 2023 року Росія з бюджету заплатила ПВК «Вагнер» понад 86 млрд рублів

Другий день поспіль Путін після бунту Пригожина намагається зберегти обличчя, підтримати свій статус. Очільник Кремля активно проводить зустріч із військовослужбовцями у Кремлі та виступає зі зверненнями до росіян, де розповідає, що як йому вдалося зупинити переворот. Про це пишуть російські ЗМІ.

Так, російський президент публічно та офіційно заявив, що найманців ПВК "Вагнер" фінансували з російського бюджету.

"Ми завжди з повагою ставилися до бійців групи "Вагнер", склад усієї групи повністю забезпечувався державою. З травня 2022 по травень 2023 року влада заплатила ПВК "Вагнер" понад 86 млрд рублів, а власник компанії "Конкорд" через Воєнторг за рік заробив від держави 80 мільярдів",- заявив Путін.

Також він натякнув на корупцію у свої армії та запевнив, що з усім цим будуть розбиратися.

"Сподіваюся, що ніхто нічого не вкрав чи вкрав трохи менше, але ми з цим усім розбиратимемося", - зазначив президент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому Путіну так важливо утримати вагнерівців. У вівторок, 27 червня, стало відомо, що Міноборони РФ забирає важку техніку у вагнерівців, а ФСБ закриває кримінальну справу щодо збройного заколоту лідера ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та його найманців. Відомо, що вагнерівці перебираються до Білорусі. Російський терорист і блогер Ігор Гіркін (Стрєлков), який очолює "Клуб розсерджених патріотів", пророкує, що Пригожин ще дасть про себе знати, а путінський режим точно йому мститиметься. Політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов міркує, що такого кадрового резерву Путін уже не має і близько, пояснює експерт. У нього офіцери слабше підготовлені, ніж матері вагнерівці. Тому він за будь-яку ціну хоче утримати найманців. Не дати їм назавжди вийти із війни в Україні.