Шольц готовий до розмови з Путіним: назвав умову

Олаф Шольц готовий поговорити з російським диктатором Путіним, але тільки "коли прийде час"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не виключив своїх розмов із главою Кремля Володимиром Путіним. Щоправда, це може статися за певної умови. Як повідомляє портал "Коментарі", про це німецький лідер заявив в інтерв'ю "Tageszeitung".

Олаф Шольц заявив, що сенс говорити з Володимиром Путіним буде тоді, "коли прийде час".

"У будь-якому разі, якщо Росія зрозуміє, що миру, що диктується, не буде, і Путін зрозуміє, що він повинен припинити свою кампанію і вивести війська (Ред. – з України)", - сказав канцлер Німеччини.

Канцлер нагадав, що розмовляв з Путіним телефоном у грудні 2022 року і не виключив подібних розмов у майбутньому.

"Такі розмови корисні, коли ви відчуваєте, що ви можете змінити ситуацію. Зараз російська війна говорить проти цього. У мене було кілька розмов із Путіним у минулому, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших дискусій у майбутньому. За ініціативою українського уряду є дипломатичні зусилля на рівні радників із національної безпеки, куди входять і країни глобального півдня – це важливо”, – зазначив він.

Олаф Шольц також повторив свою тезу про те, що Росія не повинна виграти цю війну, і ця війна не буде короткою.

"Нам ще довго доведеться постачати зброю та боєприпаси в Україну", - констатував Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олаф Шольц під час свого візиту до Китаю висловить стурбованість щодо підтримки Китаєм Росії та надмірних потужностей китайського виробництва.

Також видання "Коментарі" повідомляло - чому Олаф Шольц відмовляється надати Taurus: Володимир Зеленський назвав головний страх канцлера Німеччини.