Шольц готується до розмови з Байденом, Стармером та Макроном: як це стосується України

Bloomberg пише про те, що лідери Європи обговорять із президентом США, як далі бути з підтримкою України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц готується прийняти лідерів США, Франції та Великобританії для переговорів щодо України. Зустріч має відбутися у Берліні найближчої суботи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив високопоставлений представник уряду Німеччини, пише Bloomberg.

Після переговорів Шольц, президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер вирушать на авіабазу США в Рамштайні для додаткових переговорів із приблизно 20 іншими лідерами, включаючи президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністрів Італії, Польщі та Канади, сказав чиновник.

Зазначається, що ключову увагу буде приділено надсиланню сигналу про те, що військова та фінансова підтримка уряду в Києві продовжуватиметься, а також вивченню шляхів забезпечення справедливого та сталого миру для України, пояснив чиновник.

Також є інформація, що Берлін, як найбільший постачальник військової допомоги Україні після США, також, ймовірно, оголосить про додатковий пакет матеріальних засобів на зустрічі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - візит президента США Джо Байдена до Німеччини та участь у засіданні групи "Рамштайн" має наголосити на глибокій відданості та рішучій підтримці трансатлантичної безпеки та самооборони України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході брифінгу зробила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського обурилися тим, що пропонує Україні Захід у війні з РФ.