Шольц пропонує нового посередника в політичному врегулюванні війни в Україні

Німеччина вітає готовність Індії «використовувати міцні зв'язки з усіма сторонами, щоб зробити внесок у політичне вирішення конфлікту», заявив Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив підтримку політичному вирішенню війни між Росією та Україною, а також запропонував роль посередника для Індії. Як повідомляє Deutsche Welle, Шольц зазначив, що агресія Росії проти України має глобальні наслідки і зачіпає такі країни, як Німеччина та Індія, тому ігнорувати цей конфлікт неможливо.

"Агресивна війна Росії проти України торкається Німеччини та Індії з усіх боків. Ніхто не може заплющувати очі на цей конфлікт. Тому я настійно висловлююся за те, щоб Індія виступала за довготривалий і справедливий мир", – заявив Шольц.

Шольц заявив, що Німеччина підтримує зусилля Індії щодо сприяння тривалому й справедливому миру, завдяки тісним зв’язкам, які ця країна має з обома сторонами конфлікту. Канцлер також наголосив на важливості дотримання територіальної цілісності України, підкреслюючи, що суверенітет і незалежність України повинні залишатися непорушними. За його словами, війна, яка вже забрала багато життів і триває надто довго, має бути завершена.

"Ця війна, яка вирує вже так довго і забирає так багато жертв, має нарешті закінчитися. Цілісність та суверенітет України мають бути збережені. За це ми й виступаємо", – підкреслив Шольц.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц прокоментував присутність північнокорейських військ у Росії. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що можливу участь північнокорейських військ у війні Росії проти України не можна недооцінювати, висловивши занепокоєння щодо повідомлень про присутність північнокорейських військових у Росії. Як повідомляє n-tv, Шольц наголосив, що це лише підсилює напругу, а також вказує на складне становище російського президента Володимира Путіна.