Шольц пропонує новий шлях до миру: переговори за участю Росії

Канцлер Німеччини закликав до нової мирної конференції щодо України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю видання ZDF заявив про необхідність проведення нової мирної конференції для врегулювання конфлікту в Україні. На його думку, зараз настав критичний момент для початку діалогу щодо перспектив світу, а ключовим елементом переговорів має стати участь Росії.

"Я думаю, що це зараз той момент, коли ми маємо обговорити, як ми можемо швидше вийти з цієї військової ситуації до світу. Безперечно, буде ще одна мирна конференція", - заявив він.

Шольц також зазначив, що обговорив це питання із президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, український лідер нібито підтримує необхідність участі Росії у переговорах.

У той же час канцлер визнав, що його проукраїнська позиція спровокувала певні політичні труднощі на внутрішній арені Німеччини. На тлі провальних результатів для правлячої партії на місцевих виборах у Саксонії та Тюрінгії.

“Ми ухвалили дуже далекосяжні рішення - і ми це робитимемо. (...) Деякі громадяни не погоджуються з тим, що ми підтримуємо Україну", - сказав Шольц, але запевнив, що продовжить взятий курс, оскільки вважає допомогу Україні правильною політикою.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Угорський прем'єр Віктор Орбан повідомив, що його так звану "миротворчу місію", над якою він працював протягом усього літа, ще не завершено. Більше того, він пообіцяв незабаром показати "нові переконливі ініціативи".