Шольц розповів про свій страх – чому відмовляє Києву у постачанні ракет Taurus

Олаф Шольц боїться, що Київ ударить ракетами Taurus улюбленим мостом Путіна

Німеччина досі не ухвалила рішення про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки намагається не допустити "ескалації" війни. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц в черговий раз давши зрозуміти, що й надалі блокуватиме рішення про передачу Києву далекобійних ракет. Свою заяву німецький канцлер зробив під час прес-конференції на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді, яку цитує Politico.

Розмірковуючи на тему про можливість передачі Україні ракет, які запитують, Олаф Шольц зазначив, що Німеччина у своїх діях завжди повинна керуватися Конституцією, а також аналізувати всі можливі варіанти і зупинятися тільки на найвигіднішому для себе.

"Це включає, зокрема, той факт, що ми, звичайно, маємо забезпечити, щоб не було ескалації війни, і щоб Німеччина не стала частиною конфлікту. Це також є моїм завданням як канцлера", – заявив Олаф Шольц.

При цьому глава німецького уряду не розповідав, у чому саме Конституція ФРН не дозволяє Берліну передати Києву ракети.

Варто зазначити, що раніше видання "Bild" писало про те, що Шольц переживає через два моменти. Перший полягає в тому, що для ефективного застосування ракет німецькі військові повинні надати ЗСУ не тільки саму зброю, а й геодані про російські цілі. Таким чином, побоюється Шольц, Німеччина може стати ще більше втягнута у війну. Другий момент, якого побоюється Шольц, полягає в тому, що ЗСУ можуть завдати удару ракетами Taurus по Кримському мосту або по території РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Німеччині знайшли нову причину, що ускладнює передачу Україні ракет Taurus.