Шольц розповів, який пункт плану перемоги Зеленського точно не підтримає

Канцлер ФРН Шольц виступив проти запрошення України до НАТО "прямо зараз"

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що з огляду на ті обставини, які складаються у світі, зокрема, війну РФ проти України, він категорично проти запрошення України до НАТО і що це питання зараз навіть не стоїть на порядку денному. Як повідомляє портал "Коментарі", свою думку глава німецького уряду озвучив в інтерв'ю ZDF.

Німецький канцлер зазначив, що наразі відсутня будь-яка необхідність "в якихось нових рішеннях", окрім рішення про перспективи вступу України Північноатлантичний альянс, ухваленого на самітах у Вашингтоні та Вільнюсі.

Шольц наголосив, що у цьому питанні він "чітко висловлює свою позицію" і він не змінить її, навіть незважаючи на те, що запрошення України до НАТО є першим пунктом плану перемоги президента України Володимира Зеленського. Це ж стосується питання постачання німецьких крилатих ракет Taurus.

"Країна, яка воює, не може стати членом НАТО. Всі це знають, з цим немає жодних розбіжностей. І в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов'язують із членством", – заявив Шольц.

На його думку, під час війни, що триває, необхідно приймати "зважені дії", які повинні не тільки гарантувати підтримку Україні, а й не допустити більш глобального конфлікту – зокрема, між Росією та НАТО.

Зазначимо, раніше з'явилася інформація про те, що деякі країни НАТО скептично ставляться до плану перемоги, представленого президентом Володимиром Зеленським, зокрема щодо пункту про запрошення України до Альянсу. Одними із найбільших противників вступу України до НАТО стали США та Німеччина. Як повідомляє Politico із посиланням на офіційних дипломатів США та НАТО, ключові партнери України не поспішають реагувати на заклик Зеленського про запрошення України до Альянсу. Зокрема, США та інші країни НАТО стурбовані тим, що такий крок може призвести до прямої війни з РФ.