Шольц відреагував на так званий "мирний план" Путіна щодо України

Олаф Шольц назвав підхід Путіна несерйозним

Пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо початку так званих мирних переговорів з Україною – несерйозні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "ZDF" зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Глава німецького уряду зробив відповідну заяву перед початком саміту світу України у Швейцарії. Він назвав так званий "мирний план" Володимира Путіна несерйозним.

"Водночас Путін також показав, що його справді цікавить: класичне імперіалістичне завоювання землі. Він застосував велику військову силу та розпочав жорстоку війну", - сказав канцлер Німеччини.

Як зазначив Олаф Шольц, за "імперіалістичну мрію" російський диктатор прийняв, що сотні тисяч російських солдатів загинуть або поранені.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Путін знову зробив вигляд, що готовий розпочати мирні переговори з Україною, щоправда, висував надхмарні вимоги. Вимагав, щоб Україна вивела свої війська із Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, а також відмовилася від вступу до НАТО. У МЗС України вже заявили, що заяви Путіна про мир маніпулятивні, він хоче продовжувати війну. Закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні проведення інавгураційного Глобального саміту миру у Швейцарії, Путін має лише одну мету: перешкодити участі лідерів та країн у цьому саміті. Чи згодні ви з позицією МЗС? Чому зараз з'явилися чергові заяви Путіна? Як має реагувати Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц дав нову обіцянку Україні: про що йдеться.