Шольц знову з критикою відреагував на дебати щодо передачі винищувачів Україні

Шольц заявив, що зараз необхідна серйозна дискусія

Німецький канцлер Олаф Шольц з критикою відреагував на дебати щодо постачання винищувачів для України. Про це пише Spiegel.

На його думку, учасники подібних дискусій керуються швидше "внутрішньополітичними мотивами".

"Це дивовижно, що ведуться ці дебати. Деякі люди повинні запитати себе: чому він ставить собі це запитання, коли йдеться йде про допомогу українцям", – заявив Шольц під час пресконференції в Сантьяго-де-Чілі.

Він заявив, що зараз потрібна серйозна дискусія, а не "перегони і конкуренція, де можливо, у когось на першому плані не підтримка України, а внутрішньополітичні мотиви".

Окрім цього, він назвав "безглуздою" пропозицію щодо введення в Україну сухопутних військ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц назвав умову припинення війни. Канцлер Олаф Шольц хоче продовжити спроби припинення війни в прямих переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним. На думку Шольца поки Росія продовжує агресію, то нинішня ситуація у війні не зазнає змін. Німецький канцлер Олаф Шольц планує провести телефонну розмову з Путіним, після того, як його країна погодилась відправити танки в Україну. Попри нещодавнє рішення про німецькі танки, Шольц розкритикував дискусії про необхідність передати Україні винищувачі. Під свого інтерв’ю Шольц також назвав умови закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що у Кремлі відповіли на пропозицію Шольца щодо діалогу з Путіним. Російський президент Володимир Путін найближчим часом не планує проводити переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Та й запитів на таку розмову від офіційного Берліна не було.