Штайнмаєр пообіцяв незабаром передати Україні потужну зброю: про що йде мова

Німеччина передасть Україні ракетні системи MARS та гаубиці PzH 2000

Незабаром Німеччина передасть Україні чергову партію зброї, зокрема, ракетні системи залпового вогню MARS та гаубиці PzH 2000. Відповідну заяву зробив президент цієї країни Франк-Вальтер Штайнмаєр під час брифінгу з українським президентом Володимиром Зеленським, за підсумками його візиту до Києва, 25 жовтня.

"Я сьогодні пообіцяв пану президенту, що скоро будуть передані дві системи MARS і також будуть чотири наші гаубиці PzH 2000. Протягом наступних днів вони будуть передані Україні", - повідомив Штайнмаєр.

Президент Німеччини такого згадав про чотири сучасні системи ППО IRIS-T, одну з яких вже було передано Україні, інші Штайнмаєр також обіцяє дати нашій країні.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що німецька влада активізувалася у підтримці України. 25 жовтня, в Україну прибув президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр – вперше з початку широкомасштабної російської агресії. Сьогодні ж німці голосували на конференції щодо відновлення нашої країни, яка проходить у Берліні. Політтехнолог, офіцер ЗСУ Віктор Таран вважає, що таку поведінку німецьких політиків (і президента Штайнмайєра, і канцлера Шольца, який почав активніше "топити" за Україну), можна пояснити електоральними настроями. Тому, продовжує він, правлячі кола ФРН активізували свою діяльність як мінімум публічну на підтримку України. І це позитивно для них відбивається на рейтингах. Директор Communication group, політичний експерт Володимир Манько міркує, що візит президента ФРН Штайнмайєра до нашої країни, його заяви про важливість підтримувати нас у протистоянні з РФ, свідчать про остаточну зміну позиції Німеччини у війні в Україні.