Ситуація стрімко змінюється: Пісторіус вимагає більше грошей на оборону Німеччини

Міністр оборони Німеччини вважає, що за нинішніх геополітичних обставин потрібно домагатися більшого фінансування на оборону

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус хоче домагатися збільшення видатків на оборону у вже узгодженому бюджеті на наступний рік, оскільки вважає заплановане збільшення недостатнім у нинішніх умовах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Tagesspiegel.

В узгодженому бюджеті запланували збільшення видатків на оборону на 1,25 млрд євро. Однак Пісторіус вважає, що за нинішніх геополітичних обставин це недостатні інвестиції.

"Нам у федеральному уряді потрібна ще одна фундаментальна дискусія про те, як ми хочемо гарантувати нашу безпеку... Я не був задоволений результатом перед рішенням уряду, і, звісно, я не задоволений ним зараз", – сказав міністр.

Під час обговорень в уряді Пісторіус наполягав, що витрати на його сферу потрібно збільшити на 6,7 млрд. євро, а не 1,25 млрд. від поточного рівня 52 млрд. євро.

"Я продовжу просувати ідею, щоб Бундесвер отримував необхідні кошти - враховуючи дуже реальну загрозу Росії. Наступною можливістю для цього буде розгляд у парламенті", - сказав міністр.

Він зазначив, що не поділяє думку міністра фінансів Лінднера про те, що тепер Німеччина повернулася до "нормальної фінансової політики" після пандемії коронавірусу з огляду на ситуацію з безпекою в Європі через війну РФ проти України і те, що Німеччині варто брати на себе ще Велику військову роль у Європі як найбільшій європейській економіці.

"Якщо Дональд Трамп стане президентом США, баланс сил у НАТО ймовірно зміниться ще швидше... Якщо ми не знайдемо рішення, як відобразити всі ці обставини в бюджеті, то це доведеться робити наступному уряду", - наголосив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - неприємний дзвіночок: ЗМІ дізналися, що буде за допомогою Німеччини для України у 2025 році.