Стало відомо, скільки німців підтримують надання військової допомоги Україні

Більшість німців вважають, що європейські країни повинні надавати Україні більше зброї та боєприпасів. При цьому 48% опитаних вважають, що Україна повинна боротися за звільнення своїх територій

За результатами опитування ZDF-Politbarometer більшість німців, а саме 59% дотримуються думки, що європейські країни і надалі повинні надати Україні військову допомогу, при цьому вони вважають, що Києву необхідно надати більше зброї та боєприпасів. Разом з тим, 35% респондентів висловили протилежну думку.

Окрім того, соціологи запитали у німців, чи повинна Україна продовжувати боротьбу чи йти на мирні переговори, навіть якщо може втратити свої території. Так, 40% респондентів заявили, що якщо є можливість завершити війну, то Україна повинна віддати Росії окуповані нею території. Разом з тим, 48% німців вважають, що Україна повинна продовжувати боротьбу і звільнити свої території.

Також стало відомо, що абсолютна більшість громадян Німеччини занепокоєна тим, що перемогу у виборах в США може отримати Дональд Трамп. Зокрема, 70% респондентів заявили, що вони бояться того, що у разі перемоги Трампа Сполучені Штати більше не будуть гарантувати безпеку Європі. При цьому лише 24% не вірять, що Трамп вирішить залишити союзників у Європейському Союзі напризволяще.

При цьому, згідно із даними опитування, 63% вважають дуже важливим і ще 30% – важливим (не дуже/зовсім неважливим: 5%), щоб Німеччина мала змогу захистити себе разом зі своїми європейськими союзниками без допомоги Сполучених Штатів. Втім, 56% респондентів сумніваються, що цього можна досягти в найближчі роки, проте 35% німців вірять в таку можливість.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що російський диктатор Володимир Путін прорахувався і європейські країни і надалі надаватимуть допомогу Україні.