Головна Новини Світ Німеччина Стихія вбила більше 100 осіб: у Німеччині оголосили режим військової катастрофи (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Стихія вбила більше 100 осіб: у Німеччині оголосили режим військової катастрофи (ФОТО, ВІДЕО)

Федеральний уряд вже розробляє проєкт матеріальної підтримки постраждалих німців

16 липня 2021, 19:15
Поділіться публікацією:

У Німеччині продовжують ліквідовувати наслідки стихії, що накоїла чимало лиха в країні. Вже загинуло понад 100 людей. Про це пише газета Sueddeutsche Zeitung.

Стихія вбила більше 100 осіб: у Німеччині оголосили режим військової катастрофи (ФОТО, ВІДЕО)

Стихія у Німеччині (фото з відкритих джерел)

У повідомленні німецьких ЗМІ йдеться, що найбільше людей загинуло в землі Рейнланд-Пфальц. Прем'єрка цієї території заявила, що від негоди загинули близько 60 осіб. Відтак, в регіоні оголосили жалобу за загиблими — на державних будівлях будуть приспущені всі прапори.

 Стало відомо, що в землі Північний Рейн-Вестфалія загинули ще 43 німці. Влада на місцях вже підтвердила цю інформацію.

 Відомо, що кількість жертв стихії буде тільки зростати, адже понад 1300 осіб вважаються такими, що зникли безвісти.

 Річки, що вийшли з берегів і перетворилися на селеві потоки, буквально зносили все на своєму шляху, в тому числі будинки. Без світла лишилися німці в 150 тисячах будинків.

 Міністерство оборони Німеччини вже оголосило в країні режим військової катастрофи, що дозволить значно розширити повноваження місцевих органів влади. Відтак, організовані рятувальні команди на місцях зможуть самостійно швидко приймати необхідні рішення.

Міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що найвищим пріоритетом бундесверу є допомога західним  регіонам Німеччини в боротьбі з наслідками стихії.

А міністр  внутрішніх справ Хорст Зеєхофер повідомив, що федеральний уряд Німеччини розробляє проєкт для підтримки постраждалих німців. Документ передбачає отримання матеріальної компенсації від держави. Однак чиновник не назвав розміру фінансової допомоги.

Відомо, що від циклону постраждала не тільки Німеччина, але й інші країни Західної Європи, зокрема, Нідерланди, Франція та Бельгія, де стихія забрала життя, щонайменше, 11 бельгійців.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло своїх читачів про те, що Німеччину накрили потужні зливи: є загиблі й зниклі безвісти.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини