У Берліні відповіли, чи збільшать допомогу Україні, реагуючи на запити ЗСУ

Міністр оборони закликав інші країни збільшити допомогу українській армії, бо Німеччина вже передала максимум із можливого

Як передає портал "Коментарі", міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив в інтерв'ю Tagesspiegel, що Берлін не може ще збільшити військову допомогу Україні, як того хотіли б деякі західні союзники, оскільки вже дав "все і навіть більше".

"Ми не можемо йти ва-банк, як вимагають деякі. Інакше ми самі будемо беззахисними", – висловився міністр.

Він заявив, що досі Німеччина "давала все і навіть більше, все й стільки, скільки це можливо". Серед усіх країн Євросоюзу військова допомога німців – найбільша. Міністр наполягає, що наразі інші країни блоку мають посилити допомогу.

"Усім має бути зрозуміло: якщо Путін виграє цю війну та окупує Україну, небезпека для території Альянсу, звичайно, також зросте", – попередив політик.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Борис Пісторіус заявив, що німецькі військові аналітики вважають, що збройне протистояння між Росією та НАТО можливе. Такий сценарій може розвернутися за п'ять-вісім років. Глава міноборони також зазначив, що своєю заявою хоче "розбудити суспільство" та закликати збройні сили Німеччини бути готовими до цього розвитку сценарію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що представники західного світу повинні усвідомлювати – епоха відносного миру та стабільності добігла кінця, почалися непередбачувані часи. А для протидії глобальним загрозам потрібні рішучі заходи. У тому числі у ракурсі надання допомоги Україні у війні з Росією. Міністр оборони Великобританії Грант Шеппс закликав західних партнерів готуватися до глобальної війни з РФ, Китаєм, Іраном та Північною Кореєю. Чи готові світові лідери робити більше, щоб зупинити напругу? Чи є з їхнього боку розуміння, що треба знищувати диктаторські режими, доки ті не знищили світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.