У Берліні виникли розбіжності щодо подальшої допомоги Україні: про що йдеться

Анналена Бербок пояснила, чому Німеччина не передає Україні Taurus

В уряді Німеччини справді немає єдиної позиції щодо того, чи варто передавати Україні ракети Taurus, дискусії про що йдуть уже досить довго. Розбіжності у поглядах не дозволяють Берліну ухвалити важливе рішення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі телеканалу ARD зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Глава МЗС запевнила, що зі свого боку вона підтримує використання далекобійної зброї для самооборони.

"Я завжди говорила, що вона (дальнобійна зброя - ред.) відіграє важливу роль, особливо для того, щоб подолати цей мінний пояс на сході України", - заявила Бербок.

Тоді міністра запитали, чи має Німеччина постачати Україні в майбутньому "щось інше". Вона сказала, що чітко висловилася щодо цього, але канцлер Олаф Шольц має іншу думку.

"І в коаліції – у демократичній коаліції – якщо ви не можете дійти згоди з цього питання, то ви не можете це підтримувати. Так роблять і американці, і британці, і французи", – зауважила Анналена Бербок.

Читайте також на порталі "Коментарі" - канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що не підтримує послаблення обмежень на використання Україною німецької зброї, щоб вона завдавала ударів по території Росії. Таку заяву глава німецького уряду зробив, перебуваючи у Нью-Йорку перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє DPA.

Олаф Шольц заявив, що німецький уряд ухвалив "кілька рішень" щодо військової підтримки України. Канцлер додав, що ці рішення для нього особисто дуже зрозумілі. Серед них – те, що Берлін не скасовуватиме обмеження на дальність стрілянини.

"Це (дальнобійні удари по Росії. – Ред.) не сумісне з моєю особистою позицією... Ми не будемо цього робити. І у нас є на це вагомі причини", – додав Олаф Шольц.