У МЗС Німеччини заявили, що Берлін за покращення відносин із РФ: бентежить один момент

Німеччина хоче найкращих відносин із РФ, але потрібне бажання Росії закінчити війну на Донбасі

Офіційний Берлін виступає за те, щоб налагодити відносини з Росією, підвищити рівень довіри та співробітництва у різних сферах. Все це можливо, якщо будуть зрушення у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Як передає портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, пише видання "FAZ".

Виступаючи на Берлінському форумі з міжнародної політики, Хайко Маас зазначив, що Німеччина має й надалі бути в авангарді економічних та технологічних інновацій, а також робити все можливе для зміцнення НАТО. У тому числі, щоб без жодних складнощів конкурувати з Росією та КНР.

За словами голови МЗС Німеччини, Росія та Китаю – це країни, які сьогодні ставлять під сумнів виконання норм міжнародного права, а також своїми діями порушують загальноприйнятий світовий порядок, що не може не турбувати світову громадськість.

Хайко Маас висловив думку, що було б великим успіхом, якби Німеччині та Росії вдалося покращити свої стосунки. Це цілком можливо, якщо Москва докладе всіх зусиль для врегулювання конфлікту на українському сході. Але поки що у цьому напрямі прогрес не простежується. Росія нещодавно відповіла відмовою на проведення зустрічі у "нормандському форматі".

Читайте також на порталі "Коментарі" - через збільшення ймовірності російської загрози США можуть ухвалити рішення щодо надання Україні додаткового озброєння. Також незабаром до Києва можуть відправити групи військових інструкторів. Останнє слово у цьому питанні має сказати президент США Джо Байден. Обговорення продовжується.