Головна Новини Світ США Російська загроза стривожила США: вирішується питання надсилання додаткової зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська загроза стривожила США: вирішується питання надсилання додаткової зброї в Україну

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправити додаткову зброю до України на тлі побоювань щодо можливого вторгнення Росії

23 листопада 2021, 09:28
Поділіться публікацією:

Білий дім розглядає можливість надати Києву додаткову зброю на тлі повідомлень розвідки про концентрацію російських військ біля українського кордону. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляють джерела CNN, знайомі з перебігом переговорів.

Російська загроза стривожила США: вирішується питання надсилання додаткової зброї в Україну

Прапор США. Фото: з відкритих джерел

В Україну можуть прибути групи військових інструкторів США. Також Київ може одержати партії сучасної зброї. У переліку числяться нові протитанкові та протитанкові ракети Javelin, а також міномети. Триває обговорення – чи надавати Україні системи протиповітряної оборони, такі як ракети Stinger.

У Міноборони висловили думку, що в Україну варто відправити те обладнання, яке раніше прямувало до Афганістану. Зокрема, йдеться про гелікоптери Мі-17. Цей вертоліт Вашингтон придбав у Росії, але після виходу американських військ з Афганістану США роздумують, що робити тепер із цією технікою.

Водночас у Білому домі побоюються, що відправка потужної військової техніки в Україну може розглядатися Москвою як акт агресії, що спровокує ще велике займання конфлікту.

Паралельно США не припиняють переговори з європейськими партнерами щодо готовності запровадити нові антиросійські санкції, якщо Кремль зробить спробу нової ескалації конфлікту. Про підсумки цих переговорів поки що не повідомляється.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Путін та Джо Байден поговорять про Україну без України. Про переговори здебільшого говорять у Москві. Вашингтон поки що не підтверджує інформацію. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі" розповіли, чим можуть бути небезпечними такі переговори для Києва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини