У Німеччині антивакцинатори погрожують вбити губернатора: поліція розпочала розслідування

Поліція Саксонії розслідує справу про погрози вбивством керівнику землі за карантинні обмеження

В середу, 15 грудня, в Дрездені поліціянти провели пройшли обшуки в рамках розслідування щодо погроз вбивством керівнику землі Саксонії через коронавірусні карантинні обмеження та вакцинацію. Про це повідомляє Euro News.

Минулого тижня антивакцинатори обговорювали плани вбивства губернатора землі Саксонія Майкла Кречмера та інших членів уряду штату в месенджері Telegram. У Саксонії днями відбулися протести проти обмежень коронавірусу, в землі найнижчий рівень вакцинації в Німеччині.

Кречмер повідомив, що погрози на адресу чиновників, науковців і журналістів неприйнятні, тому тих, хто їх висловлює будуть притягати до відповідальності.

Наразі відомо, що 103 антивакцинатори висловлювалися проти вакцинації та політики щодо коронавірусу. У Telegram-каналі були розміщені аудіоповідомлення, в яких люди закликали виступати проти карантинних заходів й проти Кречмера та інших.

"Заяви деяких членів угруповання свідчать про те, що вони могли володіти справжньою зброєю та арбалетами", – йдеться у заяві поліції.

За словами Тома Бернхардта, речника управління кримінальної поліції землі Саксонія, наразі шість членів групи в Telegram перебувають під слідством.

Відомо, що уряд Німеччини посилив обмеження для невакцинованих громадян, їм заборонено вхід до більшості громадських місць, ресторанів і магазинів першої необхідності. Саме Кречмер одним із перших скасував проведення різдвяних ярмарок й ввів обмеження щодо доступу невакцинованих до деяких громадських місць.

За словами політика Соціал-демократичної партії (СДПН) Себастьяна Фідлера, експерта з питань безпеки, понад 15-20 тисяч антивакцинаторів можуть вчинити насильницькі дії через введені обмеження.

Канцлер Олаф Шольц наголосив, що такі наміри та заяви антивакцинаторів неприпустимі й Німеччина не буде терпіти "крихітну кількість нестримних екстремістів, які намагаються нав’язати свою волю всьому суспільству".

Як повідомляв портал "Коментарі", в Німеччині росіянина засудили до довічного за замовне вбивство грузина. В МЗС Росії вирок назвали політичним й таким, що негативно впливатиме на відносини між країнами.