У Німеччині іноземець поранив ножем двох людей: що відомо про напад

Очевидці говорять, що чоловік щось викрикував під час злочину

У столиці Німеччини затримали нападника на перехожих. Чоловік накинувся на людей з ножем та завдав їм поранень. Про це пише видання Berliner Zeitung.

Відомо, що 29-річний афганець напав на 58-річну німкеню, що поралася у міському сквері Берліну й вдарив її ножем у шию. Коли на допомогу потерпілій прийшов 66-річний німець, нападник штрикнув ножем і його. Очевидці говорять, що чоловік щось викрикував під час злочину.

Постраждалих госпіталізували до лікарні та прооперували. Чоловіка затримала поліція, що прибула на місце. За словами Мартіна Стелтнера, прес-секретаря берлінської прокуратури, у затриманого, ймовірно, є психологічні розлади. Поліція вивчатиме чи не вчинив він напад через ісламістські переконання. Наразі вивчають його дописи в інтернеті.

Затриманий афганець з 2016 року проживає в Німеччині й злочинів не вчиняв й не був відомий як затятий ісламіст.

Тепер прокуратура і Управління державної кримінальної поліції займуться справою й проведуть розслідування деталей злочину і його передісторії. За тиждень відбудеться судове засідання, суддя видасть постанову у справі.

Як повідомляв портал "Коментарі", за даними місцевої поліції, по вулиці йшла група із шести осіб, в яку стріляли з автомобіля. В результаті три людини загинули на місці від поранень, трьох із вогнепальними ранами було госпіталізовано в одну з лікарень. Подія трапилася в північно-західному районі Вашингтона. Також під час огляду місця події виявили пістолет, кому він належить, — з'ясує експертиза. Ймовірно, люди з групи на вулиці теж зробили постріли у відповідь. Зараз поліція розшукує чорний седан, адже, за її версією, в ньому їхали підозрювані у збройному нападі на перехожих.