У Німеччині прогнозують понад 10 млн біженців з України: ЗМІ назвали причину

У Берліні побоюються, що Україна може не встояти у війні проти РФ і тоді кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів

В уряді Німеччини прогнозують, що у разі найгіршого розвитку подій в Україні та перемоги Росії кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів, і Німеччина буде однією з країн їхнього призначення. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета "Welt am Sonntag", із посиланням на представників силових структур та парламентарів Німеччини, ознайомлених із прогнозом.

Видання зазначає, що "у разі потенційного розпаду України німецький уряд припускає, що країну покинуть ще близько десяти мільйонів людей". У цьому сценарії "переважна більшість біженців вирушить до Західної Європи, а Німеччина буде однією з країн призначення".

У той же час, додає Welt am Sonntag, німецький уряд у своїх прогнозах виходить із того, що Україна має військові та фінансові можливості для підтримки своєї оборони та стабільності до кінця 2024 року.

Але ситуацію ускладнює затримка допомоги з боку Сполучених Штатів: Конгрес з осені минулого року не може схвалити додаткове фінансування для підтримки України.

Експерт із питань зовнішньої політики опозиційного Християнсько-демократичного союзу ФРН Родеріх Кізеветтер у коментарі газеті закликав західні держави значно збільшити військову допомогу з огляду на коливання в США.

"Якщо ми не змінимо нашу стратегію підтримки України, то найгірший сценарій масової втечі з України та поширення війни на країни НАТО стане набагато вірогіднішим. У такому разі десять мільйонів біженців – це досить низький показник", – заявив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - тепер все стало ще очевидніше: Олаф Шольц розповів, що він зрозумів після інтерв'ю Путіна Карлсону.