У Німеччині розповіли, чи підтримають підписання "Мінська-3" між Україною та РФ

Берлін підтримує «формулу миру» президента Володимира Зеленського і запевняє, що ніякого «Мінська-3» не буде. Про це в ефірі телемарафону сказав посол Німеччини в Україні Мартін Єгер

Тільки Україна може вирішувати, коли можуть відбутися переговори з Росією, адже саме Україна страждає у цій війні та йде на жертви, заявив Мартін Єгер.

Саме тому, переконує посол, Німеччина не буде давати Києву жодних вказівок із цього питання. При цьому він додав, що у разі проведення переговорів із Росією, Німеччина буде знаходитися на боці України.

"Не буде жодного "Мінська-3",
- підкреслив німецький дипломат.

Окрім того, посол Німеччини в Україні додав, що Берлін абсолютно підтримує "формулу миру" президента Володимира Зеленського. За його словами, Берлін переконаний, що вона є хорошим підходом для того, щоб завершити загарбницьку війну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у середині червня в Швейцарії має відбутися Глобальний саміт миру, на якому його учасники мають обговорити "формулу миру" президента Володимира Зеленського. При цьому відомо, що Росію на це обговорення не кличуть. Втім, в Києві допускають, що перемовини з РФ можуть відбутися згодом, але після того, як буде вироблена загальна світова позиція щодо Росії, і світова спільнота змусить терористичну Росію завершити її невмотивовану агресивну війну в Україні.

Разом з тим, міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль категорично не сприймає "формулу миру" Володимира Зеленського і не має наміру її обговорювати. За його словами, РФ готова до переговорів з Україною тільки у разі, якщо вона визнає "реалії на землі". Тобто Росія хоче, щоб Україна віддала Росії всі ті території, які їй вдалося захопити.