Головна Новини Світ Росія Лавров заявив про готовність Росії йти на мирні переговори: назвав одну умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров заявив про готовність Росії йти на мирні переговори: назвав одну умову

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив про одну умову з якою Росія буде готова йти на мирні переговори з Україною щодо закінчення війни.

13 травня 2024, 14:57 comments14591
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія згодна йти на мирні переговори з Україною щодо закінчення війни, проте на умовах "визнання реальності". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Лавров заявив про готовність Росії йти на мирні переговори: назвав одну умову

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров про мирні переговори. Фото з відкритих джерел

Під час консультацій у Раді Федерації  Сергій Лавров прокоментував можливість мирних переговорів України та Росії. За його словами, Україна має віддати Росії окуповані українські території, щоб закінчити війну.

"Наша готовність до переговорів, вона є не тільки щоразу, коли президент цієї теми торкається, підтверджується ним особисто на найвищому рівні, пояснює, на якій основі ми будемо готові це робити. На основі визнання усіма реальності, що склалася. Включно з реальністю, поправками до російської конституції", — сказав Лавров.

Очільник МЗС РФ заявив, що у Стамбулі Росія була нібито готова підписати документ, яким могла закінчити війну "на дуже вигідних для України умовах". Сергій Лавров стверджує, що Росія тоді йшла на "доброї волі", а тепер відкидає будь-які пропозиції на основі формули Зеленського.

Разом з тим, Лавров відкинув Саміт миру, який запланований на червень. За його словами, Швейцарія "уже не годиться" для мирних переговорів, бо стала нібито на бік України і втратила нейтральність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сергій Лавров також заявляв про готовність Росії йти на мирні переговори щодо закінчення війни в  Україні. Однак додавав, що Москва хоче провести "демілітаризацію" та "денацифікацію" в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай пояснив свою позицію щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини