Український посол в Німеччині назвав причини "повільного контрнаступу" та зробив заяву про Захід

Олексій Макеєв пояснив ситуацію під час контрнаступу

Український посол в Німеччині Олексій Макеєв назвав причини "повільного контрнаступу". За його словами, серед причин нерішучість Заходу в передаванні Україні сучасної зброї. Тож поки цивілізовані країни сумнівалися щодо передачі деяких видів зброї, окупанти звели потужні лінії оборони. Про це український дипломат розповів в інтерв'ю німецькому Deutschlandfunk.

За словами Макеєва, дуже багато часу пішло на підготовку українських військових. Це дало можливість росіянам добре вибудувати лінії оборони, зокрема мінно-загороджувальні поля.

"Одним із наслідків зволікань Заходу стало те, що це дало Москві час укріпити російські позиції на захоплених українських територіях і захистити їх мінливо-вибуховою загороджувальною смугою, ширина якої подекуди сягнула 20 кілометрів", - відповів дипломат.

Також сказав, що Україні потрібні F-16 та ракети Taurus. Та наголосив, що Захід не змушує Україну до переговорів з Кремлем.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина відмовляється від своїх зобов'язань перед НАТО. Уряд Німеччини відмовився від свого зобов’язання збільшити витрати на оборону до 2% ВВП на рік.

На саміті НАТО у Вільнюсі керівники урядів та держав погодилась, що витрати на оборону повинні збільшитись. Під час промови на саміті канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина з цього моменту буде виділятиме понад 2% ВВП країни на оборону.

Однак тепер німецький уряд змінює свою позицію. Джерело Reuters повідомило, що відповідний пункт у законопроєкті про бюджет оборони країни було вилучено та замінено. У документі тепер зазначалось, що Німеччина повинна досягти середнього показника у 2% впродовж п'яти років. Таким чином це формулювання м'якше та більш розтягнуте в часі, ніж те, яке озвучував Шольц на саміті НАТО.