Головна Новини Світ Німеччина Німеччина відмовляється від своїх зобов'язань перед НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина відмовляється від своїх зобов'язань перед НАТО

Олаф Шольц змінив свою позицію у порівнянні з попередніми заявами.

17 серпня 2023, 15:05 comments3613
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини відмовився від свого зобов’язання збільшити витрати на оборону до 2% ВВП на рік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Німеччина відмовляється від своїх зобов'язань перед НАТО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

На саміті НАТО у Вільнюсі керівники урядів та держав погодилась, що витрати на оборону повинні збільшитись. Під час промови на саміті канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина з цього моменту буде виділятиме понад 2% ВВП країни на оборону.

Однак тепер німецький уряд змінює свою позицію. Джерело Reuters повідомило, що відповідний пункт у законопроєкті про бюджет оборони країни було вилучено та замінено. У документі тепер зазначалось, що Німеччина повинна досягти середнього показника у 2% впродовж п'яти років. Таким чином це формулювання м'якше та більш розтягнуте в часі, ніж те, яке озвучував Шольц на саміті НАТО.

Нагадаємо, що союзники по НАТО неодноразово критикували Німеччину через витрати на оборону сферу, які становлять менш як 2% ВВП країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про адмірала США Джеймса Ставрідіса, який вважає, що НАТО може відреагувати на російські провокації в Чорному морі. За словами Ставрідіса військовий альянс не буде просто постачати військову та фінансову допомогу Україні та дивитись, як Росія здійснює морську блокаду, нападає на міжнародні судна та створює загрози в регіоні.

Також "Коментарі" писали колишнього президента Франції Ніколя Саркозі, який заявив, що Україні не слід вступати в ЄС та НАТО. За його словами це "суперечить історії та географії регіону". Крім того, французький політик пропонує віддати Крим Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини