В Німеччині заявили, що не готові передати Україні свої системи Patriot, але запропонували інший варіант

Анналена Бербок каже, що треба пошукати системи ППО для України деінде

В Німеччині "майже вичерпали" запаси своїх систем Patriot і тому не можуть надати їх Україні. Тепер країни-партнери шукають, де ще можна знайти системи ППО для України, сказала очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Як вона стверджує, РФ хоче "розбомбити" Харків, тому партнери мають зробити більшою підтримку України.

"На жаль, запаси наших власних систем Patriot зараз майже вичерпані. Я сподіваюся, що ми зможемо оприлюднити додаткову інформацію на зустрічі міністрів закордонних справ G7", — цитує слова Бербок німецьке видання N-TV.

Важливо, що найближчий такий саміт проходитиме 17-19 квітня в Італії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина відправила військових до російського кордону. Очільник німецького оборонного міністерства Борис Пісторіус називає "історичним моментом" подію, коли військові німецького контингенту сіли на військовий літак для переміщення в Литву.

Пісторіус називає бригаду "флагманом" геополітичного поворотного моменту в політиці, що проводить канцлер Німеччини Олаф Шольц, про який він сказав два роки тому, як почалось повномасштабне вторгнення РФ в Україну, інформує Financial Times. Пункти стратегії полягають в розміщенні тисяч військовослужбовців із країн Заходу на території держав, що межують з Росією.

В публікації уточняють, що хоч військові Німеччини брали участь у багатонаціональних місіях і військових операціях за кордоном з НАТО, але країна ніколи не розміщує війська на постійній основі за своїми кордонами.

Цей контингент німецьких військових є першим з 4800 солдатів, які будуть постійно дислокуватись в країнах Балтії до 2027 року. Це як ключова частина нових планів оборони Альянсу проти Кремля.