Головна Новини Світ Німеччина Історичний крок: Німеччина відправила військових до російського кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний крок: Німеччина відправила військових до російського кордону

Німеччина ще ніколи не розміщувала війська на постійній основі за межами своєї території

9 квітня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Очільник німецького  оборонного міністерства  Борис Пісторіус називає "історичним моментом" подію, коли  військові німецького контингенту сіли на військовий літак для переміщення в Литву.

 Історичний крок: Німеччина відправила військових до російського кордону

Борис Пісторіус (фото з відкритих джерел)

Пісторіус називає  бригаду "флагманом" геополітичного поворотного моменту в політиці, що проводить  канцлер Німеччини Олаф Шольц, про який він сказав два роки тому,  як почалось повномасштабне вторгнення РФ в Україну,  інформує Financial Times.  Пункти стратегії полягають в розміщенні тисяч військовослужбовців із  країн Заходу на території держав, що межують з Росією.

"Це важливий день для Бундесверу", — сказав Пісторіус, наголосивши, що ця база  буде першою в теперішній історії Німеччини.

В публікації уточняють, що хоч військові Німеччини  брали участь у багатонаціональних місіях і військових операціях за кордоном  з НАТО, але країна ніколи не розміщує  війська на постійній основі за своїми кордонами.

"Ще багато що належить зробити, зокрема на місцевому рівні. Інфраструктура має бути хорошою, казарми мають бути... житло, квартири. Ми зробимо все можливе, щоб оснастити бригаду з самого початку так, як вона має бути оснащена", — продовжив Пісторіус.

"Однак початок скромний. Перші 20 військових проживатимуть у готелях, а потім зніматимуть квартири. До кінця літа Німеччина очікує, що загалом 150 військовослужбовців почнуть нове життя в Прибалтиці", — зазначає видання.

Цей контингент німецьких військових є першим з 4800 солдатів, які будуть постійно дислокуватись в країнах Балтії до 2027 року. Це як ключова частина нових  планів оборони  Альянсу проти Кремля. Німецькі  військові стануть  45-тою  танковою  бригадою,  до складу якої входитиме  один танковий  батальйон Leopard 2, один мотопіхотний батальйон  Puma, один  багатонаціональний  бойовий  батальйон і війська підтримки.

В Литві дуже хотіли, щоб Німеччина якнайшвидше відправила військових на додаток до британських військових в Естонії, канадців в Латвії та американських військових на території Польщі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Бербок розповіла, чого насправді прагне Путін

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини