Головна Новини Світ Німеччина Зеленський зустрівся із Шольцем: чого чекати Україні від Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зустрівся із Шольцем: чого чекати Україні від Німеччини

Зеленський обговорив із канцлером ФРН спільне виробництво озброєнь.

6 вересня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

 6 вересня під час візиту до Німеччини президент України Володимир Зеленський зустрівся з федеральним канцлером Олафом Шольцом. Під час переговорів лідери обговорювали реалізацію двосторонньої безпекової угоди та можливі напрями розширення співпраці у сфері оборони.

Зеленський зустрівся із Шольцем: чого чекати Україні від Німеччини

Володимир Зеленський та Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

Пресслужба українського президента повідомила, що Зеленський поінформував Шольца про ситуацію на фронті, зокрема про наслідки ракетних ударів Росії по критичній інфраструктурі України.

Президент України висловив подяку за військову та іншу допомогу, яку Україна отримала з початку повномасштабного російського вторгнення. Зеленський підкреслив важливість замовлення додаткових систем ППО різних конфігурацій для посилення Збройних Сил України, а також передачу додаткових самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 та танків Leopard 1A5, яку Німеччина оголосила на зустрічі формату "Рамштайн".

Окрім обговорення двосторонньої безпекової угоди, лідери розглядали можливості розширення оборонної співпраці, включаючи спільне виробництво озброєнь.

Також Зеленський і Шольц зосередили увагу на імплементації Формули миру та підготовці до другого Саміту миру.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський дорікнув Заходу. Незважаючи на публічні обіцянки та запевнення, партнери досі не передали Україні частину обіцяних систем протиповітряної оборони. Про це на 24-му засіданні "Рамштайну" заявив президент України Володимир Зеленський. 

Український лідер подякував усім партнерам за те, що на саміті НАТО у Вашингтоні було ухвалено "серйозні рішення" щодо ППО для України. Але наголосив, що ці домовленості виконані не повністю.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини