Зробити "готовою до війни": одна з країн Європи відновлює обов’язкову військову службу

Наступного тижня міністр оборони країни Борис Пісторіус отримає доповідь про варіанти можливого відновлення призову

Німеччина збирається відновити обов'язкову військову службу. Про це пише The Sunday Times.

У повідомленні ЗМІ йдеться, що наступного тижня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус отримає доповідь про варіанти можливого відновлення обов'язкової військової служби в рамках більш широких заходів, що будуть спрямовані на те, щоб зробити країну "готовою до війни".

"Але у Берліні, який знаходиться майже в 300 милях від найближчого російського кордону, немає відчуття безпосередньої загрози, яке панує в скандинавських і балтійських країнах. Одне нещодавнє опитування ... показало, що 52 відсотки виборців висловилися за повернення певної форми призову, а 43 відсотки були проти", - йдеться у статті.

На думку авторів публікації, ця ідея найбільше популярна у німців старших 60 років, включно з багатьма літніми чоловіками, які мають спогади про свої дні в армії під час холодної війни. Але люди, які молодші 30 років, серед них 59 відсотків виступають проти цієї концепції в цілому.

"Олаф Шольц, канцлер СДПН, є ще одним колишнім відмовником військової служби з мотивів совісті. У 1984 році, будучи радикально налаштованим молодим лівим і налаштованим скептиком, він вирішив нести свою національну службу в будинку престарілих, а не в збройних силах. Він також сказав, що повернення до призову є "не гарною ідеєю", - пише ЗМІ.

Нагадаємо, що "коментарі" писали про те, що Бербок розповіла, чого насправді прагне Путін. Російський диктатор Володимир Путін намагається втягнути НАТО у війну, проте Німеччина не дозволить здійснити такий сценарій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.