Череп вагою одну тонну: у Великобританії виявили останки морського дракона (ВІДЕО)

Знайденим останкам іхтіозавру приблизно 180 мільйонів років

На території Великобританії мисливці за динозаврами виявили останки стародавнього ящера. Про це пише видання Mirror.

Вчені розповіли про те, що вони називають однією з найбільших знахідок у британській палеонтологічній історії. У Медленсі (територія Англії, розташована неподалік Лондона) фахівці знайшли останки іхтіозавра. Йому приблизно 180 мільйонів років.

Зазначається, що десятиметровий скелет з черепом вагою близько однієї тонни, є найбільшою і найповнішою скам'янілістю такого роду, будь-коли знайденою у Великій Британії.

Для довідки: через дуже великі зуби та очі іхтіозаврів ще називають морськими драконами.

Іхтіозаври були морські рептилії. Вони вперше з'явилися близько 250 мільйонів років тому, а вимерли 90 мільйонів тому. Розміри іхтіозаврів варіювалися від одного до більш ніж 25 метрів завдовжки.

Раніше на цій території вчені вже знаходили останки іхтіозаврів, однак, як зазначається в матеріалі, останнє відкриття це перший повний скелет.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в Китаї було виявлено ембріон беззубого динозавра, що добре зберігся. Вчені підрахували, що останкам не менше 66 мільйонів років. Завдяки новій знахідці у вчених з'являється більше можливостей для розуміння зв'язку між динозаврами та птахами.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що фахівці з Китаю знайшли воду на природному супутнику нашої планети. Відкриття було зроблено після того, як вчені досліджували зразки ґрунту Місяця, доставлені Землю з допомогою міжпланетної станції.