Головна Новини Світ Китай У Китаї виявили ембріон беззубого динозавра, що добре зберігся: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї виявили ембріон беззубого динозавра, що добре зберігся: як він виглядає (ФОТО)

За оцінками вчених, знайденому ембріону овірапторозавра не менше 66 мільйонів років

22 грудня 2021, 12:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені розповіли про відкриття ембріона динозавра, який добре зберігся, який готувався вилупитися зі свого яйця, як курка. Про це пише видання ВВС.

У Китаї виявили ембріон беззубого динозавра, що добре зберігся: як він виглядає (ФОТО)

Динозаври. Ілюстрація: Pixabay

Ембріон був виявлений в Ганьчжоу, що на півдні Китаю. Повідомляється, що, за оцінками дослідників, йому не менше 66 мільйонів років. Вважається, що це беззубий динозавр-теропод, або овірапторозавр. Ембріон був названий Малюк Інлян.

За словами вчених, це "найкращий ембріон динозавра, будь-коли виявлений в історії".

Відкриття також дало дослідникам краще розуміння зв'язку між динозаврами та сучасними птахами. Скам'янілість показує, що ембріон був у згорнутому положенні, яке спостерігається у птахів незадовго до вилуплення.

Овірапторозаври, що в перекладі означає "ящірки-викрадачі яєць", були пернатими динозаврами, які жили на території сучасної Азії та Північної Америки протягом пізнього крейдяного періоду – від 100 до 66 мільйонів років тому.

Як пише видання, яйце було вперше виявлено у 2000 році, але воно було поміщене на зберігання на 10 років. Тільки коли розпочалися будівельні роботи в музеї та сортування старих скам'янілостей, дослідники звернули увагу на яйце, яке, як вони підозрювали, містило всередині ембріон.

У Китаї виявили ембріон беззубого динозавра, що добре зберігся: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Вказується, що яйце, ймовірно, було збережено через раптовий зсув, який поховав його та захистив від падальників. Фото: AFP

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що у Великій Британії помічена веселка-альбінос. Рідкісне природне явище на відміну від свого кольорового "собрата" є результатом взаємодії сонячного світла з туманом. На минулих вихідних у Британії була туманна погода, яка створила передумови появи таких веселок.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що на Одещині створили незвичайну ялинку-рекордсменку. Вона повністю виготовлена з монет, а її висота становить три метри. Для створення такого артоб'єкта знадобилося понад дев'ять тисяч монет номіналом п'ять копійок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини