Джонсон повідомив про мутацію вірусу: на 70% небезпечніше

ВООЗ відреагувала на заяву прем'єр-міністра

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив про те, що новий штам коронавірусного захворювання, виявлений в країні, може бути заразнішим на 70%.

Джонсон також зазначив, що поки підтверджених даних того, що мутація вірусу викликає більш важкий перебіг захворювання або відрізняється високою смертністю - немає. Він також наголосив на небезпеці поширення нового штаму і заявив, що в зв'язку з цим британці не зможуть відсвяткувати Різдва, як планували.

"Ми жертвуємо своїм шансом побачити близьких на це Різдво, але є більше шансів захистити їх життя, щоб ми могли бачити їх на майбутніх Різдвяних святах", - написав Борис Джонсон в Twitter.

На інформацію стосовно небезпеки нового штаму коронавірусу вже відреагували у Всесвітній організації охорони здоров'я. Там заявили про те, що організація тримає зв'язок із керівництвом Британії та буде ділитися з суспільством інформацією за мірою її надходження.

Як стало відомо раніше, Борис Джонсон отримав докази мутації коронавірусу. Британське видання Telegraph заявило, що прем'єр-міністр Борис Джонсон скликав екстрену нараду міністрів через появу доказів мутації COVID-19. Засіб масової інформації пише, що він планує ввести більш жорсткі обмеження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені довели особливу небезпеку коронавірусу для мозку людини. Дослідникам з Вашингтонського університету вдалося довести, що патогенні білки коронавірусного захворювання здатні впливати на мозок, викликаючи потенційно смертельні порушення в роботі нервової системи.