Джонсон розкрив плани Путіна щодо України

Напередодні британський політик попередив, що "попереду більше ірраціональної поведінки Росії"

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон прокоментував визнання Російською Федерацією псевдореспублік "Л/ДНР". Так, політичний діяч заявив, що глава Росії Володимир Путін створює підстави для повномасштабного вторгнення на територію України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ Джонсона у парламенті Британії.

За твердженням Джонсона, введення російських збройних сил на територію "ЛНР" та "ДНР" можна прирівняти до нового вторгнення:

"Путін створює підстави для повномасштабного вторгнення. Як у 2022 році лідер держави може створити такий задум та зруйнувати мирну сусідню державу? Саме це і робить Путін", - сказав прем'єр-міністр Британії.

Нагадаємо, що у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін поставив підпис під указом про визнання незалежності так званих "ЛНР" та "ДНР". Через деякий час після підписання указу очевидці в окупованому Донецьку опублікували відеоролик про рух великих ешелонів військової техніки та військовослужбовців із міста у напрямку лінії фронту з ЗСУ.

Голова Міністерства оборони України Олексій Резніков звернувся до Збройних сил України, запевнивши, що наша держава здобуде перемогу, оскільки "ми на своїй землі і за нами правда".

Читайте також: Після того, як Росія визнала "незалежність" окупованих районів Донецької та Луганської областей - як має діяти західні країни? Чи слід вводити ті самі "пекельні санкції"? Чи залишилася ще можливість дипломатичних маневрів? Відповіді на ці питання – у матеріалі інтернет-видання "Коментарі".