Колишній кухар королівської сім'ї розкрив секрет про дієту королеви Єлизавети ІІ та її улюблену їжу

Колишній кухар британської королівської сім'ї Даррен МакГрейд в ефірі програми Today розповів про уподобання Єлизавети II в їжі

Даррен МакГрейд був одним з особистих кухарів монарха і тепер він розповів про "сувору" дієту 95-річної королеви, правила органічних фруктів та її сезонні харчові звички, пише Daily Star.

За його словами, Єлизавета ІІ невибаглива у виборі їжі, проте й у неї є кілька правил щодо дієти.

За словами кухаря, королева - "ощадливий" їдець, а не "гурман". Але він сказав, що у неї є особливі правила щодо фруктів, які вона не буде їсти. Королева воліє вживати сезонні та органічні фрукти. Влітку це полуниця, взимку - журавлина.

"Влітку полуницю королева може їсти кожен день, але якщо на стіл принести їй полуницю в січні, вона відмовиться і скаже, щоб не сміли надсилати їй генетично модифіковану ягоду", - говорить МакГрейд.

У королеви дійсно є улюблена страва, але вона вважає за краще тримати її у секреті, щоб не подавали їй при кожному королівському візиті, повідомив один інсайдер. Також відомо, що королева обожнює булочки з вершками і джемом та чай "Ерл Грей".

Даррен МакГрейд з 1982 по 1993 рік був особистим кухарем королеви, а також працював кухарем у принцеси Діани, принца Гаррі і принца Вільяма. Він керував кухнею під час державних візитів президентів США Рональда Рейгана, Білла Клінтона, Джеральда Форда і Джорджа Буша-молодшого і старшого, а тепер розповів, що любить їсти Її Величність.

Також Її Величності подають післяобідній чай, де б вона не була.

Як раніше інформував портал "Коментарі", королева Єлизавета II пригнічена після істерики з тіарою Меган Маркл, про що та розповіла у новій книзі.