Головна Новини Світ Великобританія Прем'єр Британії відреагував на скандальну заяву Фараджа про війну РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Британії відреагував на скандальну заяву Фараджа про війну РФ проти України

Сунака попросили відповісти на коментарі Найджела Фараджа, який заявив, що Захід спровокував Володимира Путіна напасти на Україну

22 червня 2024, 15:20 comments1885
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявив, що лідер євроскептичної партії Reform UK Найджел Фарадж помиляється, заявляючи, що Захід "спровокував" вторгнення Росії до України. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "BBC".

Прем'єр Британії відреагував на скандальну заяву Фараджа про війну РФ проти України

Ріші Сунак. Фото: з відкритих джерел

Сунака попросили відповісти на коментарі Найджела Фараджа, який учора ввечері в інтерв'ю "BBC" заявив, що Захід спровокував російського лідера Володимира Путіна розпочати повномасштабне вторгнення до України у 2022 році.

Те, що сказав Фарадж, є "абсолютно неправильним" і грає на руку Путіну, вважає Ріші Сунак. Він також додав, що Путін стоїть за вивільненням нервово-паралітичних речовин на вулицях Британії.

Умиротворення є "небезпечним для безпеки Британії, а також наших союзників" і лише ще більше заохочує Путіна, вважає Сунак.

Нагадаємо, Найджел Фарадж заявив, що Захід спровокував напад Росії на Україну. В інтерв'ю ВВС політику нагадали, що у 2014 році він назвав Путіна світовим лідером, яким він найбільше захоплюється.

"Я сказав, що не люблю його як людину, але захоплююсь ним як політичним оператором, тому що йому вдалося взяти під контроль управління Росією", — відповів Найджел Фарадж.

Також політика попросили прокоментувати його слова у лютому 2022 року, коли він назвав вторгнення Росії "наслідком розширення Європейського Союзу та НАТО".

Найджел Фарадж сказав, що з 1990-х років стверджував, що постійне розширення альянсів на схід дає Путіну "привід сказати російському народу, що вони знову прийдуть за нами і розпочнуть війну".

"Ми спровокували цю війну. Звичайно, це [Путін] винен", — додав він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 червня 2024, 14:29

Небезпечність НАТО в тому, що воно не думає з ким товаришувати. Саме по собі НАТО нікому не загрожує. Самі по собі нацисти нікому не страшні бо ні на що не здатні окрім розкрадати навіть один в одного та ще продадуть і мати і батька за 30 рублів. Небезпека для світу починається з того коли мікронедокраїни Балтії, які втекли від справжнього власника, починають влаштовувати провокації, а потім вимагають від НАТО насичувати нацистів вибуховим залізом.


Новини